Thursday, 9 August 2012

SingaporeTerwijl jullie dit lezen zit ik midden in een verhuizing. En niet zomaar eentje, eentje naar de andere kant van de wereld. Ik ben bezig met het zoeken naar huizen, een plek op de schoolbus, en uitvinden hoe ik zonder auto maar mét drie kleine kinderen de boodschappen van de supermarkt naar huis moet vervoeren. En nog veel meer, want er komt nogal wat bij kijken als je naar Singapore verhuist.

Maar er zijn natuurlijk dingen waar we tijd voor maken midden in alle drukte. Het grote zwembad en de lazy river uitproberen bijvoorbeeld bij ons tijdelijke appartement. Of de lokale foodcourt waar we bergen sateetjes, on-identificeerbare tofucreaties en grote glazen lime juice verslinden. Koken? Dat doen we niet zoveel. En ook verhaaltjes schrijven schiet erbij in. Jullie moeten het dus heel even zonder mijn recepten stellen. Maar ik beloof dat ik snel terug zal zijn om jullie mee te laten delen in al het heerlijke wat het Verre Oosten te bieden heeft! 

Hierbij verbijd ik jullie nog wel even op een foto van het uitzicht vanaf het terras van ons appartement. Alwaar ik zometeen ga neerstrijken met een welverdiend glas rode wijn en een lekker stuk doerian. 6 comments:

 1. Mmm lekker doerian. Verse? En eten bijj de stalletjes. We komen er snel aan! Met Marjo afgesproken, dat we in november ook bij hen komen. Dus...... Denoods gaan we in een hotel, liefs, Eveline

  ReplyDelete
 2. hallo Karien,

  Ik ontdekte net je blog. Ik ben voor een lieve vriendin op zoek naar een fantastisch smakend glutenvrij brood. Heb jij daar een recept voor?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Karen, ik heb een tijdje zelf brood gebakken, maar ik vind het vaak veel werk voor een niet geweldig resultaat. Vers uit de oven kan het wel lekker zijn, maar het smaakt al snel oud. Ik gebruikte een kant en klare mix van de natuurwinkel (iets van Twello bruin ofzo). Ik voegde dan een lepel vlozaad (psyllium husk) toe, wat ik eerst liet opzwellen in het water uit het recept. Dat houd het wat langer vers en het droogt niet zo snel uit. Mijn vader is de expert, hij bakt lekker glutenvrij brood voor mijn moeder. Ik eet tegenwoordig liever gewoon iets anders, waarbij je de gluten niet zo mist. Een cracker, een pannenkoek of een salade met peulvruchten ofzo.

   Delete
 3. Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

  Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

  Groetjes en blijf bloggen!

  Steven van Chef in a Box

  ReplyDelete
 4. Over ChefinaBox wordt geklaagd: jatten van andermans blogs. Dus...

  ReplyDelete

Suggesties, tips of commentaar? Graag!