Friday, 11 March 2011

Roze pasta


‘Mijn lievelingskleur is roze,’ roept Tijm. Hij wil een roze bord, roze beker, roze alles. Vooruit, we zijn ruimdenkend. Papa iets minder dan mama. Gelukkig heeft Tijm twee zusjes, dus hebben we een en ander in roze in huis. Want kleine meisjes houden van roze. Behalve Linde dan. Die houdt meer van blauw. En rood. En Jasmijn is te klein voor een mening. Tijm mag dus roze. Roze tekeningen maken. Roze snoepjes ook. Een roze t-shirt, dat gaat wat ver. Maar als hij om roze pasta vraagt dan kan dat geregeld worden. Pasta met roze saus. Mijn ervaring als productontwikkelaar komt nu van pas. Want hoe maak je aardbeienijs roze? Juist, met bietensap. Dus roze pastasaus is bietensaus. En daarbij hoort, zoals Tijm suggereert, roze vis. Roze vis is gerookte zalm. Ik weet niet of het aan de kleur ligt of iets anders, maar dat is nu juist Tijm’s lievelingsvis. En de mijne. Het gerecht krijgt al snel vorm in mijn hoofd. Vol trots zet ik het even later op tafel. En, vindt Tijm het lekker? Nee. Hij vist de vis eraf en gaat met de trein spelen. Maar papa, mama en Linde smullen ervan. U vast ook.

Pasta met bietjes, geitenkaas en zalm
4 gekookte bieten
sap van 1 citroen
200 g zachte geitenkaas
125 ml zure room
handvol (liefst verse) dille
peper en zout
gerookte zalm

Kook de pasta gaar zoals je het lekker vindt. Verwarm de bieten en pureer ze fijn met de zure room. Voeg citroensap, peper en zout toe naar smaak. Roer de saus door de pasta, en een handje gesnipperde dille. Verkruimel op het bord de gerookte zalm en de geitenkaas over het gerecht heen, en garneer met een toefje dille.

1 comment:

  1. Hoi, het doet een beetje denken aan mijn blog over Valentijnsdag (roze pasta/vis). Kun je de volgende keer roze hartjespasta maken!
    Gr. Gerry
    http://gewoonlekkergewoon.blogspot.com/2011/02/recept-voor-een-gebroken-hart.html

    ReplyDelete

Suggesties, tips of commentaar? Graag!